Vengeance 2011 recenze 1. část

26.10.2011 09:32

Po 4 letech se WWE rozhodla vrátit na televizní obrazovky placenou akci zvanou Vengeance. Pokračovala Vengeance v sérii skvělých PPV? I když měla tato PPV 8 zápasu, což většinou znamená krátké zápasy, u téhle PPV se to stalo pouze jedenkrát.

WWE Tag Team Championship match

AirBoom porazili Dolpha Zigglera & Jacka Swaggera poté co Evan Bourne odpočítal Dolpha Zigglera po Shooting star press v čase cca.13 minut

Pro začátek PPV byl tenhle zápas skvělým a svižným zápasem. Na rozdíl od zápasu na HiaC byl tenhle zápas více napínavější a obě strany se střídali ve vedení. Evan Bourne se začíná v poslední době zlepšovat a jeho kousky začínají na oko vypadat nádherně, stejně tak i Kofi Kingston. Druhý tým, ale v žádném případě nezaostával a dokázal tempo zápasu udržet. Při závěrečném chaosu se nakonec podařilo Kofimi aplikovat Trouble in Paradise a poté přišla sladká tečka nakonec v podání Shooting star pressu a bylo dobojováno. AirBoom si již po čtvrté v řadě obhájily své cenné tituly.

HODNOCENÍ: 8/10

United States Championship match

Dolph Ziggler si obhájil svůj titul poté, co odpočítal Zack Rydera po Superkicku v čase cca. 6 minut

Na začátku padla zmínka o tom, že v jednom případě došlo k tomu, co se očekávalo již ze začátku a to krátkých zápasů. Tohle byla ta vyjímka celé PPV a není divu, když Dolph Ziggler musel obhajovat svůj US titul hned poté, co měl krásný, dlouhý zápas o tag teamové tituly s Jackem Swaggerem. Zápas měl pod dohledem hlavně Zack Ryder pro kterého to byl první zápas o single titul na PPV show. Zack měl zápas pod dohledem a nedával Dolphovi příležitost zaútočit, ale k obhakobě nakonec došlo, když Jack Swagger vyprovokoval Zacka, který se již pokoušel o svůj zakončovací chvat Rough Ryder, ale oplácet se mu to nevyplatilo, protože toho využil vychytralý Ziggler, který okamžitě po nepozornosti Zacka Rydera využil Superkicku a obhájil tak svůj US titul. Na to, že to byl pouze šesti minutový zápas, tak bych tenhle zápas nazval mírným nadprůměrem

HODNOCENÍ: 5,5/10

Divas Championship match

Beth Phoenix si obhájila svůj titul poté, co odpočítala Eve po Glamslam v čase zhruba 7 minut

PPV shows si drží dobré konto již 5 placenných akcí po sobě, ale také Divas zápasy si drží dobré konto a to 4 PPV zápasy po sobě. Po třech zápasech Kelly Kelly vs Beth Phoenix přichází nová vyzivatelka a to Eve Torres, která je bývalá Divas championka a krásné zápasy je schopná udělat. Po zápase na Kelly Kelly vs Beth Phoenix na HiaC se laťka zvedla hodně vysoko, ale tu tyhle skvlé divy dokázaly překonat. Krásný zápas s napínavými momenty při kterých se mi zastavoval tep u srdce. Krása pro oko. Nejkrásnější chvíle byla když se Beth chystala na svůj zakončovací chvaty Glamslam, ale ro dokázala Eve zblokovat a poté krásně Beth přetočit do pozice pro pin. 1......2....., ale na vítězství to nestačilo. Eve, už měla titul skoro v rukách tak si ho chtěla pojistit Moonsaultem, ale to se jí nevyplatitlo, protože Beth dokázala v čas ustoupit a poté úspěšně nasadit  Glamslam a obhájit si svůj motýlí titul.

HODNOCENÍ: 8/10

Single match

Sheamus odpočítal Christiana po Brogue kicku v čase cca. 10 minut

Sheamus a Christian se shledávají na PPV ve společném zápase již po druhé. Po prvním zápase, který dopadl vítězstvím pro Shemause na HiaC se kvalita zápasů bude těžko zvětšovat, ale těmto borcům se to podařilo a Christian jako obvykle dokázal, že jeho zápasy jsou to na co se v WWE jdá dívat nejlépe. Rozhodně nejsvižnější a nejrychlejší zápas na této  PPV. Napínavost zápasu taky nechyběla například Brogue kick vakrytý na Spear, po kterém se , ale Sheamus dokázal ještě vzchopit. Konec přišel, při opačněm příkladu jako byl tenhle, když se Christian snažil o druhý Spear Sheamus nádherně v otočče aplikoval jeho zakončovací chvat Brogue kick po kterém byl již Christian absolutně bezmocný. Sheamus dokázal porazit Christiana po druhé v řadé na PPV show. Zápas bych hodnotil bronzovou medailí a za první zápas na této PPV při kterém jste nevěděli, co se stane poté.

HODNOCENÍ: 9/10

Pokračování v neděli 30.10.2011